Onlangs nodigde de gemeente ’s-Hertogenbosch en Ingenieursbureau Sweco buurtbewoners uit hun mening te geven over de beleving en ervaringen van de wijk. In een online enquête kwamen vragen als ‘Hoe kan de ontwikkeling positief bijdragen aan de leefomgeving van De Groote Wielen?’ en ‘Welke duurzaamheidskansen zie je hierbij graag terug?’ aan bod. Bewoners werd ook gevraagd mee te denken over het te ontwikkelen plangebied de Noordoosthoek in een online bijeenkomst. Ingenieursbureau Sweco heeft deze opmerkingen verwerkt.

De online enquête is door 250 respondenten ingevuld, waarvan de meeste tussen de 30 en 50 jaar oud waren. Uit de resultaten kwam duidelijk naar voren dat de thema’s biodiversiteit en recreatie voor bewoners belangrijk zijn bij het verder door ontwikkelen van De Groote Wielen. De plas en de ruimte rondom de plas zijn voor vele favoriet.

Bewoners konden via de enquête ook laten weten of ze deel wilden nemen aan de vervolgbijeenkomst die door de corona maatregelen online plaats vond via een videoverbinding. Ruim 45 geïnteresseerde bewoners kwamen online bij elkaar tijdens drie bijeenkomsten.