Op vrijdag 27 en zaterdag 28 september 2019 vindt de 11e editie van het Internationaal Barbershopfestival plaats in ’s-Hertogenbosch. Het is het grootste Barbershopspektakel van Europa.

Het festival start op Vrijdagavond met een feestelijk openingsconcert in de Grote Kerk. Aan het concert nemen alle kampioenen van de Holland Harmony Convention 2019 deel. Entree is € 15,00.

Op zaterdag komen ongeveer 650 zangers en zangeressen uit binnen- en buitenland naar

’s-Hertogenbosch. Na de Officiële Opening om 11.30 uur in het Jheronimus Bosch Art Center begeven de koren en kwartetten zich naar de binnenstad.

Van 13.00 – 16.30 uur zingen zij op 15 sfeervolle locaties waaronder de Grote Kerk, Babel (Muzerije), Babel (Bibliotheek ’s-Hertogenbosch), Cé Brasserie Golden Tulip Hotel Central, Sociëteiten Amicitia De Zwarte Arend en Ricky’s Barber&Shop.

Deze optredens zijn voor het publiek gratis toegankelijk.

Het festival wordt om 17.00 uur afgesloten met een Afterglow in de historische gewelven van het Golden Tulip Hotel Central. Entree is € 6,50 inclusief 2 consumpties.

Interesse in barbershop zingen?

Nieuwsgierig geworden naar Barbershop of close harmony zingen? Sfeer proeven? Repetitie bijwonen? Dat kan! Kom vrijblijvend een kijkje nemen op de repetities van de Duketown Barbershop Singers (www.duketownbarbershopsingers.nl) of de Duketown Ladies (www.duketownladies.nl).

Wat is barbershop?

Barbershop harmony is een vocale harmony gemaakt door vier stempartijen: Tenor, Lead, Bariton en Bas. Het was een Amerikaanse volkskunst en in de vroegere jaren van de barbershop muziek improviseerden de zangers om een harmonieus geheel te krijgen. Barbershop wordt sinds 1978 in Nederland beoefend.

Meer informatie over het programma : www.barbershopfestival.nl