Prins Robert d’n Uurste zit in ’t Waoterrijk (Nuland) op de carnavalstroon tijdens het komend Carnavalsseizoen, dat in het teken zal staan van het motto: ’t Waoterrijk 2020: Schots en Scheef!

Tijdens het Prinsenbal – de traditionele aftrap van het nieuwe carnavalsjaar – werd in een bomvol Gemeenschapshuis De Meent, Robert van Santvoort aan de Waoterrijkers als hun nieuwe Prins gepresenteerd. Van Santvoort (51), geboren Nulander. Zijn kameraad Jan Mommersteeg (55), zelfstandige in de houtbouw en chauffeur voor Heineken, zal hem als zijn Adjudant assisteren.

Zowel Prins als Adjudant zijn goede bekenden in de carnavalswereld: Van Santvoort was 10 jaar lid van C.V. de Huttentutters in ’t Wild, waarvan 5 jaar bestuurslid, hij heeft jarenlang meegedaan aan de Waoterrijkse Optocht met vriendengroep de Filjomio’s en was 5 jaar lang crewlid bij de Brulboei. Inmiddels is hij al weer 8 jaar lid van de Raad van 11, waar hij de functie van Minister van Optocht bekleed en actief is als beheerder van ’t Waoterrijks Droogdok, de bouwhal voor carnavalswagens.