Vrijdag werden voorafgaand aan ’t Snèrtbal de winnaars van deze wedstrijd door Prins Robert, Adjudant Jan en hun gevolg bezocht en gehuldigd. Ook Jeugdprins Rick en Jeugdprinses Brecht gaven met hun Jeugdraad van XI acte de préséance. De winnaars werden door Prins Robert getrakteerd op een hapje en een drankje onder de muzikale klanken van Hofkapel de Waoterbloazers. Na de huldiging van de winnaars verzorgde Prins Robert nog de ceremoniële onthulling van het naambordje op het nieuwe C.O. Pleintje bij het kunstwerk Dinzalun.

Het ‘Durpsversieren’ is één van de activiteiten die het Nulandse Waoterrijk enigszins uniek maken. Een jury bezocht de afgelopen week alle deelnemers aan de wedstrijd, die sinds 2004 door Stichting Carnavalsorganisatie Nuland wordt georganiseerd. Er werd gelet op idee, kleurgebruik en originaliteit. Het was een moeilijke beslissing, want er waren door vele Waoterrijkers prachtige schots en scheve creaties gemaakt, maar de jury wist toch een keuze te maken.

In de categorie ‘Etalagies’ werd Fotografie Sterre op Pelgrimstraat 16 tot winnaar uitgeroepen. Het hangt allemaal wel een beetje schots en scheef in de etalage, behalve het glas whisky van de voorzitter, dat staat netjes recht. De jury vond het een leuk geheel.

Met de titel ‘Skonste Veurgevel’ ging Stephanie van der Heijden-Schuurmans op Veldstraat 7 aan de haal.

De Raadhuisstraat werd uitgeroepen tot ‘Skonste Straotje’. In heel Nederland wil het geen winter worden, maar de Raadhuisrakkers hebben het wel voor elkaar. Bijna elk huis heeft zijn eigen ‘ijsschots’. De jury was diep onder de indruk van de diversiteit aan creaties, van ijskoningin, tot prins op de schots, dus niet botsen op de scheve schotsen. En dit alles in storm en regen.

Foto’s : Marco Meulendijk

Voor meer foto’s kijk eens op www.thuisinhetnieuws.nl