Nieuws

Bestuur Heemkundekring Rosmalen weer op sterkte

Tijdens de Algemene vergadering van de Heemkundekring Rosmalen op 18 februari was een van de belangrijke en in het oog springende punten de bestuursverkiezing. Om verschillende redenen stopt een viertal bestuursleden met hun werk voor de Heemkundekring. Henda Pennings – van der Leest, Kitty van der Doelen – Crane, Rien van Grunsven en Truus Birsak – Verhallen. Henda en Kitty blijven lid, maar stoppen met vrijwilligerswerk voor de Heemkundekring. Rien blijft vrijwilligerswerk doen. Truus is van plan om later terug te komen en weer vrijwilligerswerk te gaan doen.

Het is een flinke aderlating voor de vereniging die lang heeft mogen profiteren van de geweldige inzet van deze vier bestuurders. Hoewel veel verenigingen kampen met een gebrek aan vrijwilligers en zeker bestuursleden is het toch gelukt om het bestuur weer uit te breiden naar zeven personen. Naast de zittende voorzitter Rien van den Broek en penningmeester Wim van Son zijn intussen de nieuwe bestuurders aan de slag gegaan, elk met hun eigen werkveld. “Daardoor worden de taken en dus de werkdruk goed verdeeld”, weet voorzitter Rien van den Broek die het als een van zijn grote uitdagingen ziet om het gewenste aantal van 500 te bereiken.

Bestuurssamenstelling

Het algemene bestuur zal gaan bestaan uit 7 personen, waaronder dus voorzitter Rien van den Broek en penningmeester Wim van Son. Er zijn 5 nieuwe bestuursleden, Harry Heijmans (Communicatie en PR), Piet Korsten (Educatie en Jeugd), Peter van Hoek (Activiteiten) en Hans Groenewoud (Beheer Collecties). Mevrouw Febe Ricken is bereid gevonden om de rol van secretaris, zeker voorlopig, op zich te nemen.