Nieuws

Rosplatenkoffer zondag 22 november van 13.00 tot 16.00 op Ros Radio

Enkele medewerkers van ROS Radio zaten zo eens wat te praten over de rol en betekenis van de radio in vroeger tijden.
De senioren van nu, zeg maar iedereen die in de jaren vijftig en zestig nog jong was, hebben veel nostalgische herinneringen.
Zij weten echt nog wel wat een hoorspel was, of het spannende verslag van een voetbalwedstrijd, of de ochtendgymnastiek.

Wat te denken van: Kleutertje Luister, The Ramblers, de Skymasters, de Bonte Dinsdagavondtrein, Arbeidsvitaminen, Moeders wil is wet, Raden maar, G.B.J. Hilterman enzovoorts.
Ach het zijn allemaal titels van programma’s die vast en zeker bij velen warme herinneringen oproepen.

Met die herinneringen moeten we iets doen vonden Joep van der Plas, Theo Pennings, en Herman Hubers.
En dat gaat natuurlijk gebeuren.

Op zondag 22 november aanstaande komt er een drie uur durend radioprogramma op ROS Radio met alleen maar Nederlandstalige muziek van de artiesten van toen.

In de drie ter beschikking staande uren kunnen er maar ongeveer vijftig vinylschijven op de draaitafels worden gelegd en afgespeeld.

Het wordt een cadeautje voor alle jongeren van toen en het strikje eromheen gaat de Heemkundekring Rosmalen verzorgen.

Zodra zij over het radioprogramma hoorden zagen zij wel mogelijkheden om een koppeling te leggen met beelden vanuit het archief van de Heemkundekring.

Tiny Kappen, een heel actieve vrijwilliger die altijd openstaat voor nieuwe uitdagingen, was meteen enthousiast om ermee aan de slag te gaan.

Tiny is inmiddels al volop bezig om aan de hand van de lijst van de platenkoffer in het fotoarchief bijpassende foto’s te zoeken die passen bij de muzikale omlijsting vanuit de platenkoffer.

Dit noeste spitwerk van Tiny en de Heemkundekring is op ROS

TV Krant te zien en deze uitzending loopt synchroon met het ROS radioprogramma. Zodoende ontstaat er een mooi en harmonieus geheel.
En zoals gezegd gaat dit alles op 22 november aanstaande plaatsvinden. Wat ons betreft noteert u alvast deze save the date.

In De Molen van 16 november komt er meer informatie over het programma en de inhoud van de platenkoffer.

Dit programma is te beluisteren via Ziggo kanaal 43 maar ook op www.ros-radio.nl en op www.ros-tvkrant.nl