Lokale kunstenaars hebben nog tot 15 december een ‘Pop up Art’ winkel in Empel. In de voormalige kapsalon aan de Burgemeester Godschalxstraat 44 verkopen zij tijdelijk hun werk. Het betreft schilderijen, litho’s, pentekeningen, hoeden, tassen, keramiek, woon- en modeaccessoires.

“Sinds 15 oktober is de winkel open”, vertelt Jacquelien Cuppers. “Initiatiefneemster Sonja van Tilburg-Huizer heeft contact opgenomen met Aterlierroute Empel met de vraag wie er interesse had om samen de ruimte onder te huren voor twee maanden. Vijf personen melden zich. Nadat de verhuur rond was, waren we binnen een week open.”

De eerste maand zit erop, ze krijgen leuke reacties. “Klanten vinden leuk om te zien wat er in Empel gemaakt wordt. Ze zijn verbaasd dat er in Empel teken-, schilder- of boetseerles wordt gegeven of dat ze in een workshop zelf een leren tas kunnen maken.”

De winkel is open van woensdag tot en met vrijdag in de middag open van 13.00 uur tot 18.00 uur en zaterdag vanaf 11.00 uur tot 17.00 uur. “We nemen allemaal een dagdeel voor onze rekening, zodat de mensen ons ook persoonlijk kunnen spreken.”

De acrylschilderijen zijn van Sonja van Tilburg-Huizer, de pentekeningen van de Bossche straatjes van Claudia Schrover, Thea Vossen maakt de hoeden, Mariël Lam lederen tassen, mode- en woonaccessoires, het keramiek is gemaakt door Jacquelien Cuppers. “Samen proberen we elke week weer voor nieuwe items te zorgen, zodat het leuk blijft om nog eens terug te komen. Vooral met sinterklaas of kerst is het leuk een origineel cadeau te geven dat gemaakt is in Empel.”