Op initiatief van Koninklijke Horeca Nederland afdeling ’s-Hertogenbosch/Rosmalen (KHN) en de gemeente is er een speciale groep van Bossche bedrijven gevormd. Zij zijn bereid horecaondernemers die het moeilijk hebben in deze coronatijd gratis met advies bij te staan. Bijvoorbeeld op het gebied van bedrijfsvoering, (her)financiering, belastingen, fiscale en juridische zaken.

De aandacht richt zich vooral op horecaondernemers die vorig jaar zijn gestart. Zij komen niet in aanmerking voor landelijke regelingen. Zij kunnen bij hun aanvraag namelijk niet terugvallen op omzetgegevens uit het verleden. Het doel is deze ondernemers een handelingsperspectief voor te houden via één of meer adviesgesprekken.

Gratis bijdrage

Verschillende bedrijven hebben spontaan hun medewerking toegezegd. Op het gebied van fiscaliteit en accountancy: BrandLoyalty, Baker Tilly, Van Thiel Belastingadvies, BDO Accountants & Belastingadviseurs en BFA-Advies. Voor juridisch advies de bedrijven: TEN Advocaten, BG Legal, Snijders Advocaten en Holla Advocaten. En op het gebied van financiering de Rabobank en de Bossche Investerings Maatschappij.

Aanmelden

De intake bij horecaondernemers verzorgt de regiomanager van KHN. Hij benadert proactief de bedrijven die in aanmerking komen voor deze aanpak. Dat zijn horecabedrijven die in 2020 zijn gestart en niet in aanmerking komen voor ondersteuning vanuit het Rijk. Deze bedrijven kunnen zich ook zelf aanmelden.