Met het overlijden van Daan Netten betreurt FC Den Bosch een clubicoon van het eerste uur. Zaterdagmiddag 16 januari overleed ‘Daantje’ op 86-jarige leeftijd na een lang ziekbed. Hij speelde 194 competitiewedstrijden en 15 bekerduels voor FC Den Bosch.

In de beginfase van FC Den Bosch was Daan Netten zeven jaar lang (1965-1972) een stuwende kracht, als aanvoerder en als steunpilaar in de verdediging. Na zijn carrière bleef hij nog ruim 30 jaar als scout actief voor de club.

Daan Netten was aanvoerder van het elftal van FC Den Bosch, dat in 1971 kampioen werd van de Eerste Divisie en naar de Eredivisie promoveerde. Aan het slot van het seizoen 1971-1972 speelde hij als oudste speler van de Eredivisie op 37-jarige leeftijd zijn laatste competitiewedstrijd tegen Ajax.

Daan Netten debuteerde in 1955 in het betaald voetbal voor BVV, dat destijds in de Eredivisie speelde.

Toen het betaald voetbal van BVV in 1965 opging in de stichting FC Den Bosch/BVV behoorde Daan tot de spelers die de stap meezetten. Met FC Den Bosch werd hij in 1966 kampioen van de Tweede divisie en vijf jaar later in de Eerste divisie.

In totaal kwam Daan Netten voor BVV én FC Den Bosch uit in 524 wedstrijden in het betaald voetbal. Hij is daarmee de speler met het hoogste aantal wedstrijden voor een Bossche club.