Gisteren heeft het college van B&W enkele zwaar getroffen ondernemers gesproken naar aanleiding van de rellen maandagavond in de stad. Verslagenheid, verdriet, boosheid en ongerustheid overheersten. Ondernemers hebben het al moeilijk in deze bizarre tijd en deze keiharde klap komt daar genadeloos overheen.

Vanmiddag heeft een gesprek plaatsgevonden met vertegenwoordigers van Hartje ’s-Hertogenbosch, Centrummanagement Rosmalen, Koninklijke Horeca Nederland afdeling ’s-Hertogenbosch en afdeling Rosmalen, Hoteloverleg ’s-Hertogenbosch en Stichting Ondernemersfonds ‘s-Hertogenbosch, burgemeester Jack Mikkers en wethouder Jan Hoskam.

In dat gesprek is aangegeven welke mogelijkheden er zijn waar ondernemers gebruik van kunnen maken op bijvoorbeeld financieel gebied en slachtofferhulp.

Het college van B&W kijkt terug op een vreselijke maandagavond voor onze stad. Een groep relschoppers heeft een enorme ravage aangericht aan bezittingen van inwoners, ondernemers en aan de stad van alle Bosschenaren. Er is veel verdriet, boosheid, en een gevoel van machteloosheid onder alle inwoners en ondernemers. Corona vraagt veel van ons allemaal. Maar frustratie rechtvaardigt nooit en op geen enkele manier wat er is gebeurd. Het is totaal ongehoord.

De gemeente stelt een herstelfonds in. Is er schade naar aanleiding van de rellen die mogelijkerwijs niet wordt vergoed? Dan kunnen ondernemers een beroep daarop doen. De aanvraagprocedure wordt nog uitgewerkt. Bij dit herstelfonds wordt ook gekeken naar lopende particuliere initiatieven die financiële middelen beschikbaar willen stellen.

Graag besteedt Visit Den Bosch (dé Citymarketingorganisatie van ‘s-Hertogenbosch) extra en gratis aandacht in deze barre tijden aan de afhaalmaaltijd, online webwinkel of activiteit zodat bewoners lokaal kopen en uw bedrijf kunnen ondersteunen. Stuur een mail via het contactformulier om uw bedrijf/activiteit aan te melden.