Nieuws

GGD Hart voor Brabant prikt versneld zorgmedewerkers

GGD Hart voor Brabant is vandaag in Waalwijk begonnen met de boostervaccinnatie voor zorgmedewerkers in Waalwijk. Dat gebeurt parallel aan de boostervaccinatie voor 80-plussers. Dankzij een intensieve samenwerking met de zorgaanbieders van langdurige zorg in het werkgebied, kan de GGD versneld starten.

“Hierdoor hebben we de start van de boostervaccinatie naar voren kunnen halen. Met elkaar leveren we zo een extra bijdrage aan het verlagen van de werkdruk in de zorg”, aldus Thérèse Claassen Directeur Publieke Gezondheid van GGD Hart voor Brabant.

Zo snel mogelijk starten is van groot belang omdat de zorg onder enorme druk staat, ook door besmettingen onder (gevaccineerd) personeel. De boosterprik geeft een boost aan het immuunsysteem. Daardoor is er een kleinere kans op uitval door een coronabesmetting. Internationaal onderzoek laat zien dat al twee weken na de start van het boosteren de effecten merkbaar kunnen zijn.

Door het personeel van grote zorginstellingen bij de GGD te prikken, hebben die instellingen hun handen vrij om zelf hun eigen cliënten sneller te prikken. De samenwerking wordt verder uitgebreid met het boosteren van cliënten en personeel van de kleinere instellingen en niet-mobiele thuiswonende ouderen.

GGD Hart voor Brabant heeft zich ingespannen om dit versneld mogelijk te maken voor de medewerkers van Thebe, Mijzo, Prisma, BrabantZorg en GGZ Breburg. Bij Thebe hebben zich binnen 12 uur tijd al duizend zorgmedewerkers gemeld.

Geef een antwoord