Waar eerst basisschool ’t Ven stond, gaan nu 40 woonzorg-appartementen gebouwd worden.

Dit gaat de gemeente doen in samenwerking met Annenborch en KdV Architecten. Woningcorporatie Joost (voormalige Kleine Meierij) zal de bouw op zich gaan nemen.

30 oktober jl. werden omwonenden op de hoogte gesteld d.m.v. een informatiebijeenkomst. Hierbij werden de eerste schetsen getoond en mochten de bewoners suggesties aandragen.

Er zijn steeds meer senioren die graag in de wijk willen blijven wonen, en dat wordt door deze bouw mogelijk. Dit voorkomt eenzaamheid, en kunnen ouderen samen activiteiten blijven ondernemen.

De ouderen die er gaan wonen zullen wel zelfstandig gaan wonen, gecombineerd met thuiszorg en alarmering, zodat het nodig mocht zijn, ouderen om hulp kunnen vragen.

Het appartementencomplex zal 3 woonlagen krijgen, uit 2 types appartementen bestaan, van circa 55m2 en 65m2 groot, en zullen 2 slaapkamers krijgen. In het huidige ontwerp is ook een gemeenschappelijke woonkamer ingetekend die multifunctioneel te gebruiken is. Die moet ook meteen de hoofdentree zijn, en zal op de hoek van de Kamperfoeliestraat en Raadhuisstraat komen.

De appartementen op de begane grond zullen eigen tuintjes krijgen.

In het ontwerp moet ook rekening gehouden worden met de al bestaande bomen. Deze mogen zo min mogelijk weggehaald worden. Er zal geen ondergrondse parkeerkelder komen, dat past financieel niet. Wel zullen er zo’n 35 parkeerplaatsen gerealiseerd worden.

De verwachting is dat een groot deel van 2020 besteed zal worden aan het bestemmingsplanprocedure.

Daarna zal er gestart worden met de bouw.