Van 27 december tot en met 30 december is de Ros dagelijks in de lucht van 09.00 uur tot en met 21.00 uur met een keur aan programma’s. Hieronder een korte impressie van wat u te wachten staat. En mocht u een interessante uitzending gemist hebben? Geen nood; tussen 21.00 uur en 09.00 uur herhalen we de dag programmering!

We beginnen de dag om 9 uur met “’n Lutske Brabants”, muziek en anekdotes in ons Brabantse dialect. Al decennialang een begrip in de omgeving. Dagelijks van 9 tot 10 en op zondag zelfs tot 11 uur.

Van 10 tot 11 (vr-za-ma) is er dan koffietijd. Een muzikaal rustpuntje met een klassieker van de Beatles, een oude Top 3 en pophistories nieuws.

Het volgende uur worden we naar de middag gesleept met cabaret en Nederlandse chansons.

Tussen 12 en 2 is het dan tijd voor het programma Thuis in Rosmalen. Het eerste uur het bekende recept met lokale bijdragen. In het tweede uur ontvangen we een hoofdgast. En we zijn er bijzonder trots op de volgende gasten te mogen verwelkomen:

Op 27 december krijgen we maar liefst 2 gasten in de studio. Allereerst is daar het eerste uur D66 wethouder Mike van der Geld die met vele portefeuilles onder zijn hoede over verschillende aspecten van ‘s-Hertogenbosch komt spreken. In het tweede uur mogen we Dick Sinnige verwelkomen, oud-kolonel en nu actief als chef de mission bij de stichting Alped’Huzes. Over beide “takken van sport” zullen er ongetwijfeld mooie verhalen volgen.

Op 28 december is oud-wethouder Jos van Son te gast, hij heeft een turbulente tijd meegemaakt en maakt graag tijd voor een openhartig interview.

Radioherinneringen worden opgehaald op 29 december met oud Radio Noordzee Internationaal medewerker Marc van Amstel. Een halve eeuw radiohistorie komt tot leven met mooie bijdragen over de piratentijd, Radio Nederland Wereldomroep, het ANP en diverse regionale zenders.

Dan is het alweer 30 december en verwelkomen we landelijk bekend psychiater Bram Bakker. Zijn unieke kijk op de psychiatrie wordt uitgelicht en omdat hij het traject “van dokter tot patiënt” heeft meegemaakt mogen we stellen dat er sprake zal zijn van een totaalprogramma.

Tussen 2 en 3 staat Ros Music geprogrammeerd. Een must voor Rosmalen waarbij de achtergronden van én de muziek zelf centraal staan. Achtergronden bij (muzikale) gebeurtenissen van de afgelopen jaren.

Vervolgens worden we tussen 3 en 4 getrakteerd op “De jaargetijden 2019 special”. Is muziek aan seizoenen gebonden?

Dagelijks tussen 4 en 5 is er het programma “Countryroads”. Een mooi genre om ons in het schemerdonker naar het avondeten te begeleiden.

Tussen 5 en 6 én tussen 8 en 9 in de avond trakteert Rostechnicus Jürgen van Bakel ons dubbel met “Zomaar Jürgen”. Plaatjes en praatjes waarbij het alle kanten op kan gaan.

En van 6 tot 8 in de avond is er het programma Nederpop van 1970 tot nu. 49 jaar vaderlandse popmuziek in 8 uur verpakt. A must hear.