Op zaterdag 25 januari werd in ons “thuis” bad Kwekkelstijn door een aantal van onze jongste zwemmers het eerste tussendiploma afgezwommen, ze zijn allemaal geslaagd voor hun snuffel diploma.
Deze zaterdag werd afgesloten met het jaarlijks familiezwemmen.
Enkele leden van het Lifesaving Team Rosmalen hebben deze avond gebruikt als “warming-up” voor de wedstrijd de volgende dag, de Internationale Ontmoeting.

Tijdens de 40e editie van de Internationale Ontmoeting streden 2 aspiranten C teams (jongens en meisjes) en 1 junioren B heren team in het Pieter van den Hoogenband zwemstadion in Eindhoven.
Naast Nederlandse concurrentie was ook Duitsland aanwezig. Het zwemstadion is een 50m bad, dit was voor de debutanten even wennen, ons “thuis” bad is namelijk een 25mtr bad. In een 50mtr bad “mis” je op 25mtr een keerpunt en vergt een andere krachtverdeling.

De wedstrijd liep gesmeerd, de debutanten in alle categorieën hebben laten zien wat ze kunnen. De ervaren zwemmers zwommen nog harder dan ze al hadden gedaan. Zo vlot zelfs dat er meerdere club en persoonlijk records sneuvelden.

Naast deze records mochten de Aspiranten meisje C en de Junioren heren B het podium beklimmen.

De klassering van alle Rosmalense ploegen is:

1e plaats voor de Junioren B heren

2e plaats voor de aspiranten C meisjes

4e plaats voor de aspiranten C jongens

Allemaal een lekker actief zwemweekend gehad met mooi behaalde resultaten!

Redding Brigade Rosmalen