Voor de een is een kerk een hoop stenen, voor de ander is het architectuur en is er kunst te vinden waar grote schoonheid inzit. Voor de gelovige is het ook meer dan dat: een heilige ruimte om

God te ontmoeten. Tijdens vakanties trekken heilige plekken, waar mensen al eeuwenlang komen om hun leven te kunnen plaatsen, vele toeristen aan. Ze worden met grote regelmaat bezocht om te bekijken, veelal door de lens van een camera.

Een kerk biedt vele fotografische mogelijkheden, van architectuur en kunst tot het spelen met lijnen en kleuren. Daarom is er in de parochie De Goede Herder, met kerken in Geffen, Heesch, Nistelrode, Nuland, Vinkel en Vorstenbosch, een workshop Kerkfotografie te volgen. In één middag leer je hoe je in een kerk mooie foto’s kunt maken van religieuze kunst.

In de workshop krijg je eerst uitleg hoe je het beste je camera in kunt stellen. Hoe leg je het mooie licht vast, waar let je op? Daar gaat het over scherpstellen, iso, sluitertijd, diafragma en witbalans zodat de sfeer in de kerk goed kan worden vastgelegd.

Na deze uitleg ga je in de kerk fotograferen. Daar krijg je tips over standpunten, belichting, scherpte/diepte en symmetrie.

Kortom, een leerzame workshop met oog voor detail! En misschien ook wel een workshop waarin je iets ervaart van de ziel van religieuze kunst.

De workshop wordt gegeven van 13.00 tot 16.00 uur, op een werkdag of op een zaterdag.

De kosten zijn €30,- per persoon omdat er gewerkt met een professionele fotograaf.

Je kunt je tot 1 april hiervoor aanmelden: 0412-451215 of a.bergsma@parochiedgh.nl