Nieuws

Rosmalen 75 jaar vrij, dat gedenken en vieren wij

door Herman van Dinther

Bevrijdingsvuur

Op 23 oktober zal aan het einde van de middag door Nuland het Bevrijdingsvuur worden overgedragen aan Rosmalen. Het vuur krijgt een plaatsje in de Lambertuskerk waar om 18.30 uur een oecumenische dienst wordt gehouden. Om 18.00 uur start bij het Oorlogsmonument aan de Schoolstraat een wandeling, waarbij veel Rosmalense verenigingen en stichtingen een rol van betekenis spelen. Voordat de wandeling van start gaat zal er door Kitty Crane (dochter van oorlogsveteraan Sam Crane) een gedicht worden voorgedragen. Met haar zussen zal ze vervolgens de wandeling inzetten. De route voert langs markante Rosmalense plekken zoals Gedachteniskapel ’t Vennehof, het oude station en Zorgcentrum Annenborch met als einddoel de Kentering waar het avondprogramma zal plaatsvinden. In de route zijn stops opgenomen waar grote foto’s worden geëxposeerd. Ook zijn er onderweg, bij Annenborch, optredens van het Rosmalens Mannenkoor en het koor All Women terwijl leerlingen van het Rodenborch- College bij Gedachteniskapel ’t Vennehof optreden.

In de Theaterzaal van de Kentering zijn er allerlei optredens van onder andere Muziekvereniging St. Cecilia, Koor Voluum en als speciale gast Llio Evans, een zangeres uit Wales die speciaal voor deze gelegenheid een week lang in Nederland verblijft.

In de Blauwe Zaal van de Kentering vindt voor genodigden de première plaats van de documentaire/film ‘vijf donkere jaren’ welke werd gerealiseerd door de Heemkundekring Rosmalen