Nieuws

Herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid

Op vrijdag 10 mei 1940 vielen de Duitsers Rosmalen binnen, het begin van de oorlog was een feit. Ook Rosmalen kreeg te maken met verwoestingen, verlies van levens, buitenlandse soldaten in het dorp, armoede en nog veel meer ellende.
Op 23, 24 en 25 oktober gaan we in Rosmalen de slachtoffers herdenken en de vrijheid vieren. De evenementen die in Rosmalen georganiseerd worden zijn voor jong en oud en gratis toegankelijk.
Via de Facebook pagina ’75 jaar bevrijding Rosmalen’ houden we u op de hoogte van de laatste nieuwtjes.

Woensdag 23 oktober: Herdenken
Om 16.45 uur overdracht van het bevrijdingsvuur vanuit Nuland aan Rosmalen bij het oorlogsmonument op de Kruisstraat/Grintweg.
18.00 uur Bevrijdingswandeling langs memorabele punten in centrum Rosmalen. Start bij het oorlogsmonument aan de Schoolstraat. Met diverse optredens en presentaties.
18.30 uur Oecumenische Bevrijdingsviering in de Lambertuskerk
Na afloop van de wandeling in De Kentering vanaf 20.15 uur optredens en in de Blauwe zaal zal circa 20.30 uur de première van de film ‘Vijf donkere jaren’ (productie Heemkundekring) plaatsvinden. Genodigden genieten de voorkeur, maar de film is ook voor overige geïnteresseerden te bezichtigen.
Donderdag 24 oktober : Geef vrijheid door.
Aanvang 13.30 uur Themamiddag rondom vrijheid in De Kentering, ingevuld door het Rodenborch College Aan de hand van stellingen gaan leerlingen met bezoekers debatteren over dit onderwerp.
In de Blauwe zaal verzorgt Trug Nor Vruuger een zang en muziek middag afgewisseld met de vertoning van de film “Vijf donkere jaren’. Ook de tentoonstelling van de Heemkunde is wederom te bezoeken.
Vanaf 20.00 uur een optreden van Jeugd Musical Groep 2-Stage , daarna wordt de avond voortgezet met een optreden van APM Big Band in samenwerking met Danscentrum Rosmalen.

Vrijdag 25 oktober: Bevrijdingsconcert
Deze avond vieren we de vrijheid met een avondvullend optreden van het grootste allround poporkest van Nederland,
Full Stage Collective aangevuld met enkele gastvocalisten in De Kentering. Zaal open 20.30 uur, Aanvang 21.00 uur.
In de Blauwe zaal wordt voor de laatste avond de film ‘Vijf donkere jaren’ vertoont en kunt u nog even de tentoonstelling bezoeken.

De entree van alle evenementen is gratis.