Nieuws

Bevrijdingsfeest in Berlicum/Middelrode

Dankzij de samenwerking van de Heemkundeverenigingen en Oranjecomités van alle kernen van Sint-Michielsgestel hebben Berlicum en Middelrode op zondag 20 oktober op een indrukwekkende wijze kunnen herdenken dat de dorpen 75 jaar geleden werden bevrijd van het Duitse juk.

Een militaire colonne van Wheels met voertuigen die zeker 1 km lang was, vergezeld van twee tanks en een truck met Firebrigade Pipes and Drums uit Gemert, kwam Berlicum binnen via de Hoogstraat en Kerkwijk rond 14.15 uur richting Den Durpsherd.

Na een optreden van de Firebrigade Pipes and Drums en Het Sint Joris Gilde ging de colonne naar De Moerkoal in Middelrode waar Pipes and Drums en Harmonie TOG voor passende muziek zorgden en na een dankwoord van burgemeester Han Looijen van Sint Michielsgestel werd het Bevrijdingsfeest beëindigd met het Wilhelmus, gespeeld door Harmonie TOG hetgeen een waardige afsluiting was van dit Bevrijdingsfeest.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl