Nieuws

Ruim voldoende inschrijvingen om Bossche Windmolen West te financieren

553 Bosschenaren wekken samen hun eigen écht groene stroom op

Op 31 oktober sloot de inschrijving voor nieuwe leden van coöperatieve vereniging Bossche Windmolen West. In totaal hebben 553 Bossche burgers, verenigingen en bedrijven ingeschreven op gezamenlijk 8084 Bossche Windmolen Delen. Dit is ruim voldoende om de coöperatieve windmolen op Windpark De Rietvelden (Graaf van Solmsweg) te financieren. Joep Mol, voorzitter van Coöperatie BWW, is tevreden met het resultaat: ‘Met 553 leden zijn we een van de grootste energiecoöperaties in Nederland. Ons burgerinitiatief gaat met de coöperatieve windmolen een grote stap maken in de verduurzaming van ‘s-Hertogenbosch.’

De leden bepalen 18 november tijdens de zevende algemene ledenvergadering de precieze prijs van de BWD’s. Naar verwachting zal de coöperatieve windmolen eind 2020 of begin 2021 gaan draaien.