Nieuws

50 jaar Operette Rosmalen

Met een jubileumproductie heeft Operette Rosmalen in vogelvlucht “50 jaar Operette Rosmalen” de revue laten passeren op vrijdag 24 januari in Perron 3 te Rosmalen tijdens de première, die geopend werd door voorzitter Albert Tukker met een woord van welkom en wethouder Mike van der Geld, die de felicitaties van het gemeentebestuur overbracht.

Leo van der Plas, Antoon Werst, Dré Broeders en Hans Huyskens hadden vanwege hun 50 jarig lidmaatschap een aparte plaats op het podium gekregen en met nog 2 uitvoeringen op 25 en 26 januari heeft “Operette Rosmalen” op een feestelijke wijze stilgestaan en teruggekeken op “50 jaar Operette Rosmalen”.

Het was Pieter van der Plas die in 1970 met het idee kwam een operettevereniging op te richten en ondanks de ups en downs en wisselingen van dirigenten is het deze Rosmalense vereniging toch gelukt om de 50 jaar vol te maken.

De uitvoeringen waren vroeger meestal in de Kentering, maar ook in omliggende plaatsen was Operette Rosmalen een graag geziene gast. Sinds 2009 wordt er met veel plezier gespeeld in Perron 3, terwijl wekelijks word gerepeteerd bij Café-zaal D’n Beer te Rosmalen.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl