Oss Cultureel is verheugd aan te kondigen dat er inmiddels meer dan 900 kaarten zijn verkocht voor de theaterproductie “De Vorst van Oss”. De grote belangstelling onderstreept het enthousiasme voor deze unieke voorstelling, geïnspireerd op de Osse Vorstengraven.

Wandeling met Archeoloog naar het Vorstengraf

In aanvulling op de theaterproductie biedt Oss Cultureel een unieke kans om dieper in de geschiedenis van Oss te duiken. Onder leiding van lokaal archeoloog Peter van Nistelrooij kunnen bezoekers deelnemen aan een leerzame wandeling naar het originele Vorstengraf. Op slechts 10 minuten wandelen vanaf de theaterlocatie, ontdek je wat deze grafheuvel zo bijzonder maakt.

Peter van Nistelrooij, tevens de initiatiefnemer van de reconstructie van het Vorstengraf, zal als deskundige gids alles vertellen over de vondst van De Vorst en de rijke geschiedenis die eraan verbonden is. Vragen zijn van harte welkom en de wandeling is toegankelijk voor zowel jong als oud. Het is een aanrader om deze ervaring voorafgaand aan je bezoek aan de theaterproductie mee te maken. Dit is mogelijk op 28 september en 5 oktober.

De grote theaterproductie van Oss Cultureel zal gespeeld worden van 26 september t/m 6 oktober. 12 voorstellingen, per keer toegankelijk voor 200 bezoekers. Ditmaal in een loods van Vos Logistisch, op een steenworp afstand van het daadwerkelijke Vorstengraf. Dé plek die vanwege zijn grote archeologische waarde, Oss internationaal op de kaart heeft gezet. De voorstelling, De Vorst van Oss, neemt het publiek mee in de archeologische wereld, door een eigentijds en nieuw geschreven verhaal. Met humor, herkenning voor alle leeftijden en live muziek, kan de kijker genieten van een prachtige voorstelling én meer te weten komen over Oss.

Kaarten voor zowel de theaterproductie als de wandeling zijn verkrijgbaar via de website.

Voor meer informatie en het reserveren van kaarten, bezoek www.osscultureel.nl.