expositie kaart staand.indd

Kunstenaar in fysiek gevecht met haar sierlijke stalen beelden Poëtische oervormen in metaal.

Beeldend kunstenaar Juul Rameau laat zich inspireren door de rijkdom van de natuur. In de schoonheid van vormen ontdekt ze details die ze gebruikt in haar werk. Werk dat zowel krachtig als sierlijk oogt en meestal is gemaakt van robuust cortenstaal. Na het succes van vorig jaar opent beeldend kunstenaar Juul Rameau haar tweede tuinexpositie! Haar unieke werken zijn te zien op 6, 7 en 8 september in Maliskamp, Rosmalen.

Niet zelden vindt er een fysiek gevecht plaats tussen Juul en het materiaal dat, als het zich eenmaal gewonnen geeft, een bijna tere poëtische vorm aanneemt. Haar werken zijn zeker geen kopieën van de natuur maar zijn verwant aan de verschillende stadia die planten en bomen doormaken. Het zijn resultaten van een zoektocht naar oervormen; om haar en onze verbinding met de natuur te bekrachtigen.

Via haar kunstwerken verbindt Juul Rameau mensen met natuur. Voor het welzijn en geluk van mensen én een gezonde planeet. Als we allemaal de natuur meer respecteren gaan we daar vanzelf weer beter voor zorgen. Zij wil graag de kracht van staal en de organische schoonheid van de natuur tonen en creëert natuurlijke eyecatchers voor besloten tuinen en openbare ruimte.

OVER JUUL

De geboren Weespse (‘82) studeerde aan de kunstacademie in Utrecht en via kunst- en designstad Eindhoven strijkt zij nu neer in Rosmalen. Zij woont nu bijna 4 jaar in Maliskamp.

Iepenlaan 9 Maliskamp |  Rosmalen  |  Geopend: vrijdag t/m zondag 11.00 – 17.00 uur.