Duketown Ladies gaan op zaterdag 14 september tijdens de Open MonumentenDag op twee locaties een optreden verzorgen: ’s morgens zingen zij  in de Kapel in het Grôôt Kwartier (voormalig GZG) (vanaf 10.30 uur) en ’s middags in het Stadhuis op de Markt (vanaf 14.00 uur). Info: www.duketownladies.nl, www.openmonumentendag.nl

Open MonumentenDagen

Tijdens dit jaarlijks terugkerende evenement openen historische, monumentale gebouwen gratis hun deuren. Open Monumentendag maakt deel uit van een groter geheel, de European Heritage Days (EHD). De European Heritage Days benoemen voor elk jaar het overkoepelende thema voor Open Monumentendag. Voor 2024 is dit “Erfgoed van routes, netwerken en verbindingen”, met de slogan: ´Onderweg!”. Vaak zijn er extra activiteiten zoals tentoonstellingen, rondleidingen, fiets- en wandelroutes. Soms een muzikale bijdrage, zoals dit jaar door Duketown Ladies in de kapel in het Grôôt Kwartier en in het Stadhuis.

Kapel in het Grôôt Kwartier (voormalig GZG)

Het Grôôt Kwartier is een nieuwe wijk op de locatie van het voormalig Groot Ziekengasthuis, dat omstreeks 1250 – toen nog op een andere locatie – werd gesticht als opvang en zorginstelling voor behoeftige vreemdelingen. De meeste huidige gebouwen dateren uit de periode van 1911, toen het gasthuis werd herbouwd. De hoofdingang in het kloostergebouw – waarin de kapel – dateert uit die tijd.

Stadhuis Gemeente ’s-Hertogenbosch

Het Stadhuis, hét centrum van de Bossche burgerij (Huis van de Stad) is van oudsher de zetel van het stadsbestuur. Het dateert in de huidige vorm grotendeels uit 1670. Het bestaat uit drie samengevoegde particuliere woonhuizen van tussen 1366 en 1599. In 1670 vond er een grote verbouwing plaats toen de klassieke zandstenen voorgevel werd opgetrokken. Aan de achterkant werd een galerij gebouwd tussen het griffiepand en het stadhuis. Het stadhuis heeft een rijk interieur uit verschillende perioden: 17e-eeuws goudleerbehang, wandtapijten, 18e-eeuwse schouwen, lambriseringen, en meer. In de hal bevinden zich allegorische muurschilderingen van Anton Derkinderen.

Barbershopkoor Duketown Ladies

Barbershopkoor Duketown Ladies uit ’s-Hertogenbosch is een enthousiaste groep dames die het barbershop zingen een eigentijdse en kleurrijke invulling geeft. Barbershop is een vorm van close harmony met makkelijk in het gehoor liggende liedjes, voornamelijk in het Engels en Nederlands met speciale arrangementen en soms choreografie. Er wordt 4-stemmig a capella gezongen. Het koor is opgericht in 2009 en bestaat uit ca. 20 leden. Nieuwe leden zijn van harte welkom.