Net als voorgaande jaren was afgelopen zaterdag het strand en water van het Engelermeer wederom het strijdtoneel van het Nederlands Kampioenschap Ocean voor de jeugd t/m 14 jaar, ofwel de aspiranten EDC.

Vol enthousiasme en gezonde spanning kwamen de sporters uit heel Nederland, waaronder 12 Rosmalense sporters, aan om te strijden voor het Nederlands Kampioenschap. In totaal 4 individuele onderdelen per leeftijdscategorie en 3 team onderdelen kwamen aan bod deze dag. Tijdens deze wedstrijd debuteerde meerdere Rosmalense sporters. Wat een spannende, intensieve, maar leuke wedstrijd.

Met een straffe wind en een klein zonnetje werd de dag gestart al vroeg gestart door de vrijwilligers om het wedstrijdveld op te bouwen. De wedstrijddag begon op het strand met het individuele onderdeel beachflags voor de dames en in het water met de boardrace voor de heren. De inspanningen van het seizoen lang trainen werden tijdens het NK getoetst, de concurrentie was in grote getalen aanwezig en van erg hoog niveau. Meerdere Rosmalense lifesavers wisten goed door de voorrondes te komen om in de finale te schitteren en zelfs een podiumplek te bemachtigen.

De wateronderdelen, zowel individueel als in team verband, kwamen daarna aan bod. De board rescue (teamonderdeel), run-swim-run, rescue-tube-rescue-race (teamonderdeel), oceanman/ woman en cameronrelay (teamonderdeel) waren de onderdelen tijdens deze Nederlands Kampioenschappen.

Aan het einde van de dag kwam het loodzware individuele onderdeel de Oceanman/ Oceanwomen aan bod. Hierbij moeten de sporters, na een zware dag, achter elkaar door een stuk van ca. 120m zwemmen, bij het strand aangekomen rennen zij ongeveer 80m over het strand naar hun board. Ze pakken hun board op en maken een mooie board start om 250m te gaan boarden. Terug bij het strand aangekomen laten ze hun board liggen (deze wordt door een brigade genootje opgevangen), waarna de deelnemer nog een keer 80m moet rennen naar de finish. De laatste energie werd er uit  geperst.

Niet alleen op het strand, maar ook tijdens de wateronderdelen wisten de Rosmalense lifesavers hun persoontje te staan. Er werden ook hier vele finaleplaatsen behaald, zowel bij de individuele onderdelen als in teamklassement.

Feiten op een rijtje:

– Cas Strelitski, 3e op de board race

– Bram Hirink, 2e op de boardrace en 1e (en dus Nederlands kampioen) op de beachflags 

– Laura van der Veen, 3e op de bachflags

– Liz Hofkens, 3e op de beachflags

Teamklassement:

Het C-jongens team (Bram, Loek, Sjos en Samuel) bemachtigde de 1e plaats, en dus Nederlands Kampioenen.

Het D-gemengd (Cas, Casper, Liz, Evi en Evi) team bemachtigde een 3e plaats

Al met al… een super NK! We hebben enorm genoten van alle inspanningen en prestaties die onze zwemmers en vrijwilligers hebben geleverd!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de andere wedstrijdonderdelen binnen of buiten, laat je informeren of kom een keertje kijken.