Beleef de geschiedenis tijdens een dag op het kasteel in 1629; een unieke ervaring voor de jeugd op woensdagmiddag 11 september.

Een Dag op het Kasteel in 1629

Stichting ‘De Groene Vesting’ nodigt de jeugd uit om een reis terug in de tijd te maken en een dag te beleven op het kasteel zoals in 1629. Niet zomaar een dag, maar de dag dat het nieuws bekend werd dat er een bres was geslagen in de verdedigingswerken van de stad ’s-Hertogenbosch. Tot dan toe werd altijd gezegd dat deze ‘Moerasdraak’ door niemand overwonnen kon worden.

Geschiedenis komt tot Leven

Tijdens deze Kasteelmiddag zullen de jonge deelnemers ondergedompeld worden in het leven van de 17e eeuw. Dit unieke evenement biedt kinderen tussen de 8 en 13 jaar een buitengewone kans om geschiedenis tot leven te zien komen en actief deel te nemen aan een middag vol avontuur, educatie en historische ontdekkingen.

Een Middag vol Activiteiten

In een carrousel van steeds wisselende voorstellingen luisteren de kinderen naar prachtige verhalen over het leven van eeuwen geleden op en rond het kasteel. Krijgen ze de kans om Prins Frederik Hendrik te ontmoeten, de man die de moerasdraak overwon, zijn rechterhand secretaris Constantijn Huygens en diverse ambachtslieden uit de tijd van de Tachtigjarige Oorlog. En staat hen een spectaculair einde van de middag te wachten!

Ter Lering en Vermaak

De Kasteelmiddag, alsmede het Symposium Keerpunt 1629 dat in de ochtend plaats vindt, is onderdeel van een reeks evenementen in aanloop naar het herdenkingsjaar in 2029. Voorzitter van ‘De Groene Vesting’ Gerard Berkelmans zegt hierover: “Ons doel is de Linie 1629 zichtbaar en beleefbaar te maken. Het symposium is met name interessant voor publiek met belangstelling voor de historie van stad en streek, gelinkt aan de actualiteit van vandaag. Maar we willen ook de jeugd uit de wijde omgeving betrekken en vermaken. Hopelijk wordt de Kasteelmiddag een groot succes.”

Aanmelding en Deelname

De avontuurlijke Kasteelmiddag is speciaal bedoeld voor kinderen van 8 tot en met 12 jaar; jongere broertjes en zusjes zijn onder begeleiding ook welkom. De toegang is geheel gratis, maar vanwege de verwachte belangstelling is vooraf aanmelden verplicht. Ouders en verzorgers worden aangemoedigd hun kinderen op tijd in te schrijven om deze unieke kans niet te missen. Voor hen is die middag het terras van Kasteel Maurick geopend.

Info:  Datum:11 september |  Locatie: Kasteel Maurick te Vught  |  Tijd: 14.30 – 17.30 uur 

Inschrijven voor de Kasteelmiddag kan via www.degroenevesting.nl/kasteelmiddag.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met de organisatie via info@degroenevesting.nl.

Mis deze kans niet om een uniek stukje geschiedenis van Vught, Sint-Michielsgestel, Heusden en ’s-Hertogenbosch tot leven te zien komen. Wij kijken ernaar uit om de jeugd, hun ouders/verzorgers en andere belangstellenden te verwelkomen voor een onvergetelijke middag vol geschiedenis, avontuur en plezier!