In woonzorgcentrum Noorderkroon in ‘s-Hertogenbosch start op woensdag 16 oktober de training spraakafzien. Deze communicatietraining is bedoeld voor volwassen slechthorenden die bekend zijn bij de KNO-arts en wordt gegeven door een logopedist.

Slechthorenden vormen een groeiende groep in de samenleving. Steeds meer mensen worden geconfronteerd met gehoorverlies of slechthorendheid. Dit kan leiden tot problemen en kan vereenzaming tot gevolg hebben.

Er zijn allerlei hulpmiddelen die ondersteuning kunnen bieden zoals hoorapparaten, ringleiding en spraakversterkers. Ook spraakafzien kan een uitstekend hulpmiddel zijn in de verbetering van de communicatie. Tijdens de training leert u hoe u aan de verschillende mondstanden kunt zien welke woorden iemand uitspreekt. Gelaatsuitdrukkingen en natuurlijke gebaren werken hierbij ondersteunend. Door goed te letten op de mondbewegingen en de mimiek van de gesprekspartner, is beter te begrijpen wat diegene zegt. Tijdens de cursus leert een logopedist de aanwezigen de basistechnieken. De cursisten oefenen samen met woorden en zinnen in dagelijks voorkomende situaties.

De training bestaat uit 11 bijeenkomsten en wordt door de zorgverzekeraar volledig vergoed. Houdt u rekening met de eigen bijdrage. Er is een verwijzing van de huisarts of KNO-arts nodig. Bij voldoende aanmeldingen start de training woensdag 16 oktober 2024. De training is wekelijks op woensdag van 15.00 – 16.30 op Locatie Noorderkroon, Manis Krijgsmanhof 71, 5233 BR ‘s Hertogenbosch.

Voor aanmelden en meer informatie kunt u contact opnemen met Logopedist Jacqueline Toebes, tel. 06-30179265 of via mail: jacqueline.toebes@brabantzorg.eu

Geef een reactie