Een voorstelling met als thema ‘de doorwerking van oorlog op naoorlogse generaties’. Een actueel thema, zeker nu de wereld niet eens zo ver van ons in brand staat.

In sobere musicalvorm met spel, zang, muziek, dans en enscenering ontvouwt zich een familiegeschiedenis van vier generaties, waaruit blijkt dat de oorlog lang leeft. Spil in de geschiedenis is de dementerende oma Jo die in haar dromen geplaagd wordt door flashbacks uit haar bewogen leven. Het verhaal is geschreven door informatie uit interviews te combineren. Feiten, gebeurtenissen en belevingen berusten op waarheid en laten een tragische geschiedenis met humoristische momenten zien. Als in voorgaande jaren speelt het gezelschap -nu bestaande uit 25 spelers, zangers en muzikanten- de voorstelling in hun tenttheater met zicht op prachtig natuurgebied aan de Maas in Lith, het dorp aan de rivier.

En het is niet toevallig dat de voorstelling in september wordt gespeeld, want dan wordt 80 jaar bevrijding van Zuid-Nederland gevierd.

Geef een reactie