Het buitenspeelseizoen is in volle gang. Door heel het land kan weer volop worden gespeeld bij de speeltuinvereniging(en) in de buurt. Op zaterdag 12 oktober organiseert speeltuin het Kwekkeltje in Rosmalen van 12.00 uur tot 17.00 uur een samenspeeldag, en iedereen is welkom. Het doel van een samenspeeldag is om kinderen te laten ervaren hoe je sámen kunt spelen en hoe leuk dat is. Een samenspeeldag zorgt voor nieuwe ontmoetingen en er zijn allerlei leuke activiteiten zoals schminken, glittertattoos, kleurplaten, ranja en vanaf 16.00uur voor iedereen gratis frietjes en spelletjes om aan deel te nemen die geschikt zijn voor kinderen met en zonder beperking. Een dansje bij de interactieve muziek en geluidsboog Sona, kan natuurlijk niet ontbreken. Ben jij erbij

Spelen is een serieuze zaak   
Spelen is niet alleen leuk, maar ook belangrijk voor de ontwikkeling van een kind. Kinderen die samen spelen, bouwen vriendschappen op die een leven lang meegaan. Een samenspeeldag is niet alleen een kans voor ontmoeting tussen kinderen met en zonder beperking, maar ook een gelegenheid om te leren hoe inclusief spelen eruitziet en hoe je dit in jouw eigen omgeving kunt realiseren.
  
De Speeltuinbende  
De Speeltuinbende is een initiatief van Stichting het Gehandicapte Kind en zet zich al ruim tien jaar in voor een wereld waarin elk kind, ook de kinderen met beperkingen, zonder zorgen kan spelen met de buurkinderen. We streven ernaar om de sociale speelcultuur te bevorderen, zodat ieder kind mee kan spelen.