EXPOSITIE:

Tijdens de nieuwe expositie ‘Beleef het Landschap’ in de KuBra-Art Galerie in Rosmalen zullen zes Brabantse kunstenaars hun interpretaties van het landschap delen en bezoekers meenemen in hun artistieke verbeelding van de natuur. Elk van de kunstenaars biedt een unieke kijk op de omgeving, met verschillende technieken en stijlen die het landschap tot leven brengen.

De feestelijke opening vindt plaats op zondag 13 oktober van 14 tot 16 uur in de KuBra-Art galerie, alwaar de kunstenaars vertellen over hun werk.

De expositie in de KuBra-Art Galerie, Achter de Driesprong 10 in Rosmalen loopt van 11 oktober t/m 24 november 2024 en is vrij te bezoeken van woensdag t/m zaterdag van 11 tot 17 uur en zondag tijdens de “KuBra Kunst Borrel’ van 13 tot 16 uur.

De expositie biedt een breed scala aan kunstwerken, die in relatie staan tot het landschap; schilderijen in aquarel, olieverf en acryl op papier en doek, realistisch, impressionistisch en expressionistisch.

Verrassende sculpturen in diverse stijlen met in de natuur gevonden hout in combinatie met brons, porselein, steen  en mixed media. Werk van de kunstenaars: Bart Ensing (Esch), Leonie Dekker-Verhagen, (Heeswijk-Dinther), Anjo Hagen (Vught), Irmegard Trimbos (Boxtel), Rein van Uden (Schijndel) en Gentiana van Rijzingen (Eindhoven).

ATELIERVERKOOP

Naast de expositie in het galerie-gedeelte biedt KuBra-Art iedere twee maanden twaalf Brabantse kunstenaars in de andere ruimte een platform om hun oudere werken onder de aandacht te brengen tijdens de Atelierverkoop.

Deze kunstwerken komen rechtstreeks uit het atelier van de kunstenaar. Werken die niet meer actief tentoongesteld worden, maar wel relevant, van hoge kwaliteit en een nieuwe eigenaar verdienen.

Door deze kunstwerken tegen lagere prijzen aan te bieden, kunnen kunstenaars inkomsten genereren die hen helpen nieuwe materialen aan te schaffen en hun praktijk voort te zetten, vooral in deze tijden van economische onzekerheid.

Kunstliefhebbers die niet de middelen hebben om kunst tegen reguliere prijzen aan te schaffen, wordt het mogelijk gemaakt om door middel van een fikse korting de nieuwe eigenaar te worden van een uniek en eigentijds kunstwerk!

Daarnaast zijn er unieke kleine kunstwerkjes te zien van 16 regionale kunstenaars.

LANCERING NIEUWE WEBSITE

We staan op 13 oktober tijdens de opening van de nieuwe expositie ‘Beleef het Landschap’ ook even stil bij dit heugelijke moment…. In de afgelopen jaren is stichting KuBra uitgegroeid tot een groot, actief collectief van inmiddels ruim 140 Brabantse kunstenaars. Samen beheren we de galerie en organiseren we vele exposities, workshops en community-art projecten en niet te vergeten de jaarlijkse editie van de grootste kunstmarkt in Brabant.

Door al deze intensieve activiteiten waren we digitaal gezien wat achterop geraakt maar daar komt vanaf vandaag verandering in. Met trots presenteren we onze nieuwe website. Met deze nieuwe site zijn we eindelijk weer in staat om ook onze online aanwezigheid en activiteit verder uit te bouwen om zo onze Brabantse kunstenaars én de kunstliefhebbers beter van dienst te kunnen zijn.

Je vindt onze nieuwe website en webshop op www.kubra-art.nl, maar iedereen is natuurlijk ook van harte welkom in onze galerie in Rosmalen, bij onze workshops, onze externe exposities en andere evenementen!

We hopen jullie snel te mogen ontvangen. Online én offline.

_________________________________________________________________________________

KuBra-Art galerie
Achter de Driesprong 9-10

5241TK Rosmalen.

Vrije toegang. Parkeren is gratis (met parkeerkaart ma t/m za)

Bezoeken op afspraak kan uiteraard ook, neem daarvoor contact met ons op.

Reguliere openingstijden
Woensdag t/m zaterdag van 11:00 tot 17:00 uur

Zondag KuBra Kunst Borrel 13 tot 16 uur