Zaterdag 12 oktober vertrokken wedstrijdzwemmers van Redding Brigade Rosmalen in alle vroegte om mee te doen aan de Groenhovencup in Gouda. De Groenhovencup is net een andere wedstrijd als de zwemmers van Redding Brigade Rosmalen gewend zijn, naast estafettes met lifesaving- aspecten worden hier ook individuele lifesavingonderdelen gedaan. In totaal deden er 9 Rosmalense aspiranten (jeugd t/m 14 jaar) en 8 Rosmalense BAM-zwemmers (vanaf 15 jaar) mee.

Na het ocean (buiten) seizoen zijn we binnen hard door gegaan met trainen. Afgelopen 6 oktober werd er in Heythuijsen al een individuele wedstrijd gezwommen. Dit weekend de Groenhovencup in Gouda. De estafette onderdelen die gezwommen werden tijdens de Groenhovencup zijn pop-/ ring vervoeren, reddingsestafette en voor de aspiranten de lijnredding. Bij de individuele onderdelen kwam aan bod; 50m pop-/ ringduiken, 100m pop-/ ringduiken met vliezen en 50 of100m lifesaver. Ook werd er de Line Throw gedaan, naast de lifesaver een erg spectaculair onderdeel. Bij de LineThrow ligt een drenkeling op een bepaalde afstand voor de junioren bijvoorbeeld is dit op 12.5 meter vanaf de kant. Op het startsignaal moet de redder (die aan de kant staat) zo snel mogelijk een het touw opschieten (oprollen) en dan gooien naar de drenkeling. Als de drenkeling bij het touw kan wordt deze zo snel mogelijk binnen gehaald. Een snel, technisch en leuk onderdeel om te doen. Als laatste onderdeel was er voor de junioren de stroopwafelrace met niet als inzet een medaille maar heel veel meter stroopwafels voor de winnende ploeg. De stroopwafel race is en onderdeel voor een gemengde ploeg van 2 heren en 2 dames. Tijdens dit onderdeel wordt er achtereenvolgend gezwommen; 50m vrije slag, 50m vrije slag met zwemvliezen, 50m popvervoeren en 50m popvervoeren met zwemvliezen.

Aan het einde van deze drukke, leuke dag wisten de Rosmalense zwemmers naast meerdere persoonlijk- en clubrecords ook aardig wat medailles mee naar huis te nemen.

Totaal klassement teamonderdelen:

2e plaats voor de dames

3e plaats voor de aspiranten C-gemengd

Line Throw (apart klassement):

2e plaats voor Evi Vinkenborg en Evi van der Meer (meisjes E)
2e plaats voor Cas Strelitski en Casper Paulissen (jongens D)

Individuele onderdelen:

Evi Vinkenborg                 – 3e op 50m ringduiken met VL

– 1e op 50m Lifesaver

Casper Paulissen             – 3e op 50m ringduiken met VL

Cas Strelitski                      – 2e op 50m ringduiken

Charlotte van der Hoek – 3e op 50m pop

Michiel Dona                     – 2e op de 100m Lifesaver

Namens de trainers en coaches allemaal van harte gefeliciteerd!

Ben je nieuwsgierig geworden naar de sport Lifesaving, laat je informeren of kom een keertje kijken.

Geef een reactie