Zaterdag 2 november wordt landelijk Aller Zielen gevierd. Voor de 14e keer besteden we hier aandacht aan en organiseren we een Zielen in gedachten avond op de begraafplaats.

Tijdens Zielen in gedachten ontmoeten we elkaar, ondervinden we troost en delen we de herinneringen aan iemand die we missen. Dat doen we met muziek, kunst, poëzie, en licht.

We beginnen traditioneel met The Last Post, daarna worden dit jaar voor het eerst de namen van overledenen voorgelezen in de kapel. Iedereen die de naam van zijn dierbare wil laten voorlezen kan dit via de website www.zieleningedachten.nl aangeven. De rest van de avond kun je vrij in en uitlopen in de kapel, een kaarsje aansteken bij Maria en luisteren naar een vocaal ensemble en een pianist.

Ook nieuw dit jaar is een doedelzakspeler die mythische klanken over de begraafplaats laat klinken. Onderweg op de route kun je aanschuiven bij twee verhalenvertellers die bijzondere verhalen vertellen voor jong en oud. Je kunt ook even stilstaan bij de troostrijke gedichten die in de Beukenlaan te lezen zijn of je opwarmen met een kopje koffie of thee.

We hebben ook verschillende activiteiten waaraan je kunt deelnemen. Zo kun je bij een grote dromenvanger je wensdroom op een reep stof schrijven en bij de porseleinen klokjes in een boom kun je een ansichtkaartje ophangen voor je dierbare. Speciaal voor de kinderen hebben we een leuke knutselactiviteit waar ze iets kunnen maken voor degene die ze missen.

Zielen in gedachten: zaterdag 2 november van 18.00 – 20.00 uur op begraafplaats Orthen.

In en uitgang bij Kapel aan de Fort Orthenlaan. De route de begraafplaats is verlicht. Het betreden van alle paden en lanen op de begraafplaats is voor eigen risico. www.zieleningedachten.nl

Geef een reactie