Heb jij een beperking of aandoening en een sportdroom die je nog niet hebt kunnen waarmaken? Of ken je iemand met zo’n droom? Grijp dan nu je kans en laat Uniek Sporten Brabant jou helpen om in beweging te komen! Dankzij dit initiatief kunnen sportdromen van Brabanders met een beperking werkelijkheid worden, want iedereen moet kunnen meedoen in onze gemeente.

Sportdromen in vervulling

Afgelopen keer werden Jenske van Ven en Gijs Verbruggen uit ’s-Hertogenbosch uitgekozen om hun sportdromen waar te maken. Zij ontvingen op het stadhuis een bijzondere cheque uit handen van wethouder Marianne van der Sloot. ‘Sport en beweging zijn essentieel voor een gezond leven; het brengt mensen samen en versterkt hun zelfvertrouwen. Iedereen moet de kans krijgen om mee te doen. Het is prachtig om te zien hoe Jenske en Gijs hun sportdromen waarmaken,’ aldus de wethouder.

Jenske en Gijs zijn inmiddels volop bezig om hun dromen te verwezenlijken. Jenske werkt hard aan het behalen van haar zwemdiploma, terwijl Gijs oefent op de skatebaan en binnenkort een proefles volgt op een BMX-baan in Eindhoven (Area51). Wethouder Marianne van der Sloot spreekt vol trots over hun positieve energie en het doorzettingsvermogen. Ook toont zij haar waardering voor de vrijwilligers van de Bossche Zwemvereniging en Area51, die met hun inzet deze sportdromen mogelijk maken en een belangrijke bijdrage leveren aan het succes van dit prachtige initiatief.

Van beperking naar kracht

Een inspirerend voorbeeld is Kimberley Alkema, een atlete die van haar beperking haar kracht wist te maken. Tijdens de Paralympics 2024 in Parijs leverde ze een indrukwekkende prestatie, waarmee ze niet alleen zichzelf, maar ook anderen motiveerde om hun sportdromen waar te maken. Haar vastberadenheid en succes laten zien wat er mogelijk is met doorzettingsvermogen en passie.

Meld je sportdroom aan!

Uniek Sporten Brabant zet zich, samen met Stichting Sportservice Noord-Brabant, het BrabantSport Fonds en ‘S-PORT, de komende twee jaar in om meer dan 200 sportdromen te realiseren. In november is de volgende actieperiode, waarin opnieuw sportdromen kunnen worden ingediend, dus wacht niet langer en deel jouw sportdroom!

Kijk op de website Sportdromen | Uniek Sporten Brabant voor meer informatie en de voorwaarden of neem contact op via info@unieksportenbrabant.nl of 06 38 33 22 76.

Geef een reactie