Op dinsdag 14 januari – heeft burgemeester Mikkers  -in bijzijn van de wethouders Mike van der Geld, Marianne van der Sloot, Pieter Paul Slikker en gemeentesecretaris Berend van der Ploeg- tijdens een afscheidslunch de Sociale penning van ’s-Hertogenbosch uitgereikt aan de recent vertrokken directeur van BrabantWonen, Harrie Windmüller.

Windmüller heeft ruim 30 jaar een bepalende bijdrage geleverd aan de volkshuisvesting en daarmee de stadsvernieuwing van ’s-Hertogenbosch! Een lange periode, waar stedenbouwkundig en qua (volks)huisvesting flinke kwaliteitsimpulsen zijn gegeven. In die sprong voorwaarts voor ’s-Hertogenbosch is BrabantWonen een fundament gebleken, met niet alleen de kwaliteit, maar ook de mens centraal. Hierin heeft de directeur een leidende rol gehad.

Op Harrie Windmüller hebben veel colleges en de ambtelijke organisatie kunnen rekenen. Zijn persoonlijke betrokkenheid bij bestaanszekerheid voor inwoners van onze gemeente, en zijn visie op de toekomst van wonen en zorg is het stadsbestuur niet ontgaan. Vooral de sociale component die decorandus toevoegde. Bij (grootschalige) vernieuwingen legde hij accent op met name de gemeenschapszin van een specifieke wijk of buurt, maar ook op het behoud van het typische karakter. De Hinthamerpoort, Orthen-Links, Deuteren en Eikendonk zijn hier voorbeelden van. Ook in de verduurzamingsopgave heeft decorandus een leidende rol gespeeld. Hij was een van de aanjagers van het duurzaamheidsakkoord dat gemeente, corporaties en het stedelijk huurdersplatform in 2018 ondertekenden. Hij ging met die opgave in de stad aan de slag: isoleren, experimenteren met houtbouw in nieuwbouw, klimaatadaptatiemaatregelen en – als één van de voorbeelden – een zo duurzaam mogelijk appartementencomplex in de Gestelse Buurt. Deze verduurzamings- en sociale opgave kwam samen in het project van de houtbouwwoningen in de Mozartsingel voor een groep jong volwassenen met een beperking.

Decorandus stond eveneens aan de wieg van de intensieve samenwerking tussen BrabantWonen en Brabantzorg: niet alleen een woning, maar bewoners ook de benodigde zorg en begeleiding bieden. Hij realiseerde daarvoor diverse wooncomplexen voor verschillende doelgroepen, van jong tot oud en met verschillende begeleidings- en zorgbehoeften (als voorbeelden Hostel in de Graafsebuurt, ouderenwoningen Meerendonk of Eindhovenlaan, woningen voor jongeren met begeleiding in de Groote Wielen of Zuid).

Het totaal van verdiensten is voor het stadsbestuur aanleiding voor de toekenning van de Sociale penning van ’s-Hertogenbosch. De Sociale penning van ’s-Hertogenbosch wordt toegekend aan personen of instanties die voor de gemeente ’s-Hertogenbosch excellente verdiensten hebben op sociaal-maatschappelijk terrein.

Geef een reactie

error: Wilt u foto's bestellen, dat kan, vul onderstaand formulier in. https://ros-tvkrant.nl/fotos-bestellen/