Nieuws

Een bericht van de burgemeester

Lieve inwoners van ’s-Hertogenbosch,

Voelt het voor jullie ook alsof dat je met een marathon bezig bent? Ook al heb ik geen ervaring met deze sport, toch moet ik er aan denken in deze tijd dat we met elkaar de coronacrisis doorgaan.

Ik ben enorm trots op al die mensen in ’s-Hertogenbosch die ons helpen door deze periode te komen.

Dan denk ik aan al die mensen die iedere dag bezig zijn om patiënten, ouderen en kwetsbaren te verzorgen en te helpen. Dan denk ik aan al die mensen die iedere dag bezig om zo goed mogelijk onze samenleving draaiende te houden. Omdat het hun werk is of omdat ze zich als vrijwilliger inzetten.

Blijf zoveel mogelijk thuis, houd je aan de afstand van 1,5 meter en was regelmatig je handen. Dit naast de maatregelen die we al wat langer kennen. Die maatregelen zijn nodig om het coronavirus af te remmen. Het is ook nodig dat we ons allemaal aan die maatregelen te houden. Blijf dat ook doen! Want, alleen samen gaat het ons lukken het virus en de gevolgen ervan te keren.

Ik vraag jullie vertrouwen te hebben. Vertrouwen dat we deze crisis samen aankunnen. Vertrouwen in de maatregelen die genomen worden.

We staan nu voor de grote uitdaging om dat hart kloppend te houden. Want deze crisis is als een marathon. Alleen samen krijgen we corona onder controle. Samen gaan we deze marathon winnen.