Nieuws

Zelfstandige ondernemers kunnen bijstand aanvragen

Het coronavirus heeft helaas ook grote gevolgen voor zelfstandig ondernemers. Ook in onze gemeente. De regering werkt aan een tijdelijke regeling om zelfstandig ondernemers, zoals zzp’ers, te ondersteunen. Zo kunnen zij hun bedrijf voortzetten.

Regeling Tozo

Deze regeling heet Tozo (Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers). Wethouder Huib van Olden, werk- en inkomen: ‘Vanaf nu kunnen ondernemers een digitale aanvraag indienen bij de gemeente ‘s-Hertogenbosch. Ik hoop dat dit nieuws veel ondernemers bereikt. En we met deze regeling hun financiële onrust kunnen verminderen. We denken graag met de ondernemers mee en zijn er voor ze om ze te ondersteunen.’

Aanvraag indienen

De tijdelijke regeling is nog niet klaar. Hiervoor heeft het rijk ongeveer twee tot drie weken nodig. Als zelfstandig ondernemer kunt u wel vanaf nu alvast een aanvraag voor Tozo indienen. U moet dan in de gemeente ‘s-Hertogenbosch wonen en hier ingeschreven staan. Het is zeker niet uitgesloten dat er nog wijzigingen gaan komen in het aanvraagformulier en in de informatie over de regeling. Waarschijnlijk wordt er aanvullende informatie gevraagd om de aanvraag goed in behandeling te kunnen nemen.

Een aanvraag indienen kan via: www.s-hertogenbosch.nl/ondernemer/inkomen