Nieuws

NIEUWE 9-HOLES BAAN GOLFCLUB ROSMALEN

 

 

Samen met Jan Timmers – voorzitter van SGR (Stichting Golfclub Rosmalen) en bestuurslid Hans Kitslaar heeft ondergetekende een kijkje kunnen nemen bij de werkzaamheden op het terrein van het voormalige psychiatrische ziekenhuis op Landgoed Coudewater en heb ik tekst en uitleg gekregen van beide heren, van wat er allemaal moet gebeuren om uiteindelijk een nieuwe 9-holes golfbaan  te krijgen van 21 ha voor Golfclub Rosmalen, terwijl men nu nog genoegen moet nemen met een kleinere baan van 7 ha.

“De golfclub heeft de afgelopen jaren veel tijd en energie in het project gestopt”, aldus de ontwerper van de baan, Michiel van der Vaart van Jol Golf Design, terwijl met name op gebied van natuurbehoud en -ontwikkeling vele eisen en wensen in acht genomen moesten worden en het gebied uiteindelijk ook geschikt moet worden gemaakt voor de das.

Als eind 2020 de eerste bal zal worden geslagen ligt de golfbaan in een prachtige bosrijke omgeving op het Landgoed Coudewater en bestaat dan uit 1 hole par 3, 7 holes par 4 en 1 hole par 5, dus totaal par 36 als men 9 holes loopt en ook een drivingrange en puttinggreen zullen worden aangelegd, terwijl in een gebouw van GGZ Oost Brabant een eigen clubhuis wordt ingericht.

Golfclub Rosmalen, opgericht op 20 maart 1992 met 6 holes en een drivingrange, was tot 2010 de naaste buur van hockeyclub Rosmalen en ging de golfclub naar land van Coudewater en werd de aardappelschuur van Coudewater omgetoverd tot clubhuis.
Door de nieuwe ontwikkelingen moet men afscheid nemen van clubhuis en drivingrange en op de volwaardige nieuwe golfbaan zal ook een nieuw clubhuis gebouwd worden.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Meerdere foto’s zie www.thuisinhetnieuws.nl