Nieuws

Medewerkers basis- en speciaal onderwijs en kinderdagverblijven met klachten welkom voor coronatest

Alle medewerkers met klachten in het basis- en speciaal onderwijs en de kinderdagverblijven zijn voor een coronatest welkom bij de GGD Hart voor Brabant. De GGD heeft hiervoor teststraten ingericht in Uden, Tilburg en Rosmalen. Met deze teststraten heeft de GGD voldoende capaciteit om medewerkers met klachten op corona te testen. Ook ZZP’ers werkzaam in het basis- en speciaal onderwijs kunnen op afspraak in een van onze teststraten terecht. Men kan een afspraak maken via onze website: www.ggdhvb.nl/coronatestzorg

Twijfel je of je getest moet worden? Wil je hierover overleggen? Neem dan contact op met de GGD.

Op dinsdag 22 april heeft het kabinet aangekondigd dat de testmogelijkheden voor medewerkers in verschillende cruciale sectoren opnieuw uitgebreid wordt. Het testbeleid is op dit moment uitgebreid voor de groep zorgprofessionals werkzaam buiten de ziekenhuizen, voor werknemers in het basis en- speciaal onderwijs en voor (pedagogisch) medewerkers in kinderopvangcentra. In dit nieuwe testbeleid wordt expliciet rekening gehouden met de gezondheid van de medewerker(s) zelf, de zorgen die zij ervaren en het risico op besmetting naar/van anderen. De testcapaciteit wordt de komende tijd geleidelijk uitgebreid. Zorgvuldig indiceren blijft noodzakelijk, zodat alleen die medewerker die klachten heeft getest wordt.