Nieuws

4 en 5 mei; dit jaar anders maar niet minder.

Via www.ros-radio.nl en www.ros-tvkrant.nl kunt u als luisteraar én kijker volledig op de hoogte blijven van de gebeurtenissen die in Rosmalen op beide dagen plaatsvinden. Uniek is dat er op Ziggokanaal 43 bewegende beelden getoond zullen worden!

Op 4 mei zal er om 19.00 uur een film te zien zijn, gemaakt door een aantal leerlingen van het Rodenborch-College. Zie ook elders op deze Kabelkrant. Dan zullen er vervolgens voor en na de klok van 20.00 uur geluidsopnamen te horen zijn van het Callistus Ensemble bij de Gedachtenisruimte Vennehof.

Dan is het 5 mei en maakt herdenken plaats voor het bevrijdingsgevoel. Ros-Radio beschikt over een gigantische database en wij zullen op deze dag opnamen laten horen gemaakt op 5 mei 2018 en 2019. Muziek, interviews (bijvoorbeeld met Rita Bijnen, Berlicumse die in de oorlogsjaren een dagboek heeft bijgehouden) en vele sfeermomenten.

Maar dat is nog niet alles. Om 15.00 uur en 20.00 uur zal de film “Vijf donkere jaren” worden vertoond, van de gebroeders Piet en Jos Korsten en Peter van Hoek op initiatief van de Heemkundekring.

Zo bevat de film onder meer interviews met Rosmalenaren die de oorlogsjaren zelf hebben meegemaakt, waaronder Ties van Grinsven, Jos Dollevoet, Riet van Coenen-Van Creij mevrouw Van den Berg-Coppens en mevrouw Van Bussel en mevrouw Vorstenbosch.

Wij beseffen maar al te goed dat een herdenking en een feestdag gezamenlijk gevierd moeten worden maar ondanks de Coronacrisis hopen wij u toch het 4 en 5 mei gevoel te mogen brengen via radio en kabelkrant.