Nieuws

Geen horeca op 11-11

Vandaag heeft de horecavereniging overleg gehad over wat zij kan doen op 11-11. Dit zijn zo’n 60 horecaondernemers uit de binnenstad. Daaruit is het besluit gekomen dat zij die dag geen 11-11 activiteiten organiseert. 11-11 wordt nu voor de horeca een ‘gewone woensdag’. Restaurants en cafés zijn wel gewoon open.

Ondernemers zijn niet over één nacht ijs gegaan. Ze hebben samen naar andere opties gekeken. Burgemeester Jack Mikkers heeft begrip voor dit besluit. Tegelijk begrijpt hij ook dat het een lastige is. Want het is natuurlijk een echte traditie, de opening van het Oeteldonkse carnavalsseizoen die inwoners dan willen vieren.

Naast dat de impact om geen carnavalsactiviteiten te organiseren voor de horeca groot is, geldt dat ook voor inwoners: “Dit is voor iedereen schakelen. Maar net zoals de horeca zich verantwoordelijk voelt, verwacht ik dat ook van onze inwoners”.