Nieuws

Centrum Rosmalen in beeld voor NRW Jaarprijs

De NRW Jaarprijs (Nederlandse Raad Winkelcentra) is een prestigieuze prijs welke al sinds 1989 wordt uitgereikt aan de beste Retail ontwikkeling van Nederland. Het vernieuwende karakter en de commerciële aantrekkelijkheid van de genomineerde projecten voor consumenten en ondernemers spelen daarbij een belangrijke rol. De winnende inzending heeft een aantoonbare voorbeeldfunctie voor de sector.

Het winkelcentrum van Rosmalen, dat in september 2018 in gebruik werd genomen, is samen met vijf andere projecten in Nederland genomineerd. “Een hele eer”, zegt Aerjen Koeneman die het centrum voor Foruminvest ontwikkelde. “Als je kijkt naar de projecten die de afgelopen jaren voor de prijs in aanmerking kwamen dan zie je dat de kwaliteit erg hoog is. Dus het feit dat Rosmalen bij de laatste zes terecht is gekomen vinden we een belangrijke erkenning voor het centrumplan Rosmalen.

Onderzoeksbureau Strabo voert in opdracht van NRW voor alle genomineerde projecten een ondernemers- en consumentenonderzoek uit. Zo wordt in het centrum van Rosmalen op 16 en 17 oktober een enquête gehouden onder het winkelend publiek om te achterhalen hoe tevreden de bezoekers aan het centrum zijn over het aanbod, de kwaliteit en de diversiteit van de winkels.

De jury bezoekt alle genomineerde projecten, waarna de winnaar wordt gekozen. De uitreiking van de NRW Jaarprijs 2020 vindt plaats op 10 december 2020.

De genomineerden van de NRW Jaarprijs 2020 zijn

• Centrumplan Rosmalen

• Winkelcentrum Anklaar (Apeldoorn)

• Winkelcentrum Presikhaaf (Arnhem)

• Makado (Beek, Zuid-Limburg)

• Hart van ‘s-Gravenzande

• Post Utrecht