Nieuws

PRACHTIGE VLINDERTUIN OP MARIAOORD

Werkzaam bij Vivent Mariaoord te Rosmalen heeft Phil Duijzer, naast haar werk, in 2017 haar eigen vlindertuin aan kunnen leggen op een stuk grasveld bij Mariaoord voorzien van zitjes, heel veel planten en enkele wandelpaden.

Naast een pracht aan kleurige vlinders zijn er op dit moment meerdere atlasvlinders te bewonderen die behoren tot de grootste vlinders van de wereld, maar helaas leven die maar zeer kort, meestal een dag of 6, maar waarschijnlijk door de goede verzorging van Phil zijn ze al sinds 25 – 09 te bewonderen, hetgeen betekend dat ze het al 3 weken goed naar de zin hebben in deze vlindertuin.

De vlindertuin is niet alleen heel bijzonder, maar ook heel belangrijk vooral voor bewoners met bijvoorbeeld dementie en bijzonder trots is Phil Duijzer dat ze deze hobby mogelijk heeft kunnen maken, mede dankzij sponsorgeld, giften en subsidie.

Mocht u na het bekijken van deze fotoreportage van de prachtige vlindertuin, die door Phil Duijzer geheel zelfstandig is gefinancierd en aangelegd, willen steunen dan kan dat via RABO ClubSupport door te stemmen op: Vlindertuin Philodila Mariaoord.

Tekst en foto’s Ted van der Loo
Zie ook www.thuisinhetnieuws.nl