Nieuws

Marathon-uitzending Rodenborch meer dan 2000 keer bekeken

Ieder jaar is de Open Dag van onze school een enorme happening in en rondom de school. Helaas was het dit jaar niet mogelijk om leerlingen en ouders op die manier te verwelkomen. De digitale versie van de Open Dag werd uiteindelijk ook een bijzonder online evenement.

Van 9.00 tot 16.00 uur verzorgden leerlingen van onze school een marathon-uitzending, die via live-stream voor iedereen te volgen was. Ieder uur namen twee leerlingen de presentatie voor hun rekening. Ieder kwartier kwamen er drie nieuwe gasten in beeld. Deze gasten zaten in verband met de verscherpte corona-maatregelen vrijwel allemaal thuis en werden ingebeld.

Het afwisselende programma is door meer dan 2000 bezoekers bekeken. Zij keken naar prachtige muzikale optredens, grappige filmpjes en reportages van rondrazende reporters. Dit alles werd ondersteund door verschillende docenten, die de leerlingen boven zichzelf deden uitstijgen.

Naast deze live-stream konden bezoekers presentaties en workshops volgen. Op de website is veel van dit materiaal terug te vinden. Dat geldt ook voor de virtuele rondleiding, die je tijdens de Open Dag kon doen. Tussentijds kon er gechat worden met docenten. Dat is nu niet meer mogelijk.

We kunnen terugkijken op een geslaagde Open Dag. Leerlingen en ouder gaven aan, dat er veel te kiezen viel, dat je gericht je informatie kon krijgen en dat het bestaande beeld alleen maar is bevestigd.

Op zondagochtend was er speciaal voor ouders nog een uitzending: Rodenborch Inside. Noud Cornelissen ging in deze uitzending onder andere in gesprek met de rector van onze school, Marjo van IJzendoorn. Naast een terugblik op de open dag vertelde zij over het onderwijsconcept van de nieuwe school. Rodenborch Inside is inmiddels ook al bijna 150 keer bekeken.