Nieuws

Een oase van rust

Verborgen in het burgemeester Van Zwietenpark ligt een eeuwenoude eendenkooi. Een schitterend, maar relatief onbekend natuurhistorisch monument, midden in Maaspoort. Enkele keren per jaar is er gelegenheid om onder leiding van een van de gidsen een kijkje achter de schermen te nemen in dit 4 hectare groot natuurgebied. Op zaterdag 31 augustus kunt u dit onbekende maar mooie stukje Den Bosch ontdekken.

De eendenkooi in Maaspoort, oorspronkelijk de Empelse kooi, stamt uit 1672. De zogenaamde Geldersche kooi bestaat uit een kooiplas, met een constructie die uitloopt in vier vangarmen.

Op zaterdag 31 augustus tussen 9:00u en 13:00u is de eendenkooi opengesteld voor een rondleiding en staan onze gidsen voor u klaar. Deelname is gratis, een bijdrage is welkom. Uw bijdrage zal gebruikt worden voor aanschaf van materialen en gereedschappen voor onderhoud en renovatie van de kooi. U bezoekt een natuurgebied: houdt hiermee rekening met kleding en schoeisel. Een rondleiding in de eendenkooi duurt ongeveer 1 uur.

Bezoek onze website www.eendenkooimaaspoort.nl . voor meer informatie.