Nieuws

Geslaagde Teerdag voor Gilde St. Catharina – St. Joris Rosmalen.

Op zaterdagmiddag 23 november trok een bijna volledig gilde in optocht naar de Lambertus kerk om daar het begin te maken aan de jaarlijkse Teerdag. Jubilerend gildebroeder Tonnie Kwaks is dit jaar het middelpunt vanwege zijn 40 jarig lidmaatschap en de gebroeders Rick & Arjan van Nuland werden geïnstalleerd als volwaardig gildebroeder na het bereiken van de 18 jarige leeftijd. Gildeheer Gideon van Meeteren heette de gildebroeders en gildezusters welkom en na zijn openingswoord kon meteen begonnen worden met de installatie.

Na de gildemis werd de vendelgroet gebracht aan de gildeheer, de jubilaris en de geïnstalleerde gildebroeders. Hierna trok het gilde naar de gedachteniskapel om daar de overleden gildebroeders en gildezusters te herdenken.

Rond de klok van 15:00uur werd het gilde warm onthaald in het clubhuis “De Schutsboom” waar koffie, thee en een lekker broodje klaar stond. Hoofdman François van Hirtum nam in zijn toespraak de 40 jaar gildebroederschap door van Tonnie Kwaks wat gevolgd werd met een groot applaus voor de dienstbaarheid en prestaties van de jubilaris. De Ere-hoofdman Henk van Helvoirt werd gevraagd om het zilveren jubileumspeldje op te spelden. Hierna was er gelegenheid voor alle aanwezigen om zowel Tonnie en partner Nellie als de gebroeders Rick en Arjan te feliciteren.

Om klokslag middernacht gingen de laatste gildebroeders en gildezusters weer richting huiswaarts waarmee deze mooie Teerdag tot een einde kwam.