Nieuws

Tweede actiedag onderwijs in ‘s-Hertogenbosch mét met minder actievoerders

De uitspraak van minister Arie Slop gisteren tijdens de eerste actiedag van leraren uit het lager onderwijs was voor 2020 niet hoopgevend voor o.a. een loonsverhoging en de aanstelling van meer leraren. Kortom er komt geen extra geld bij dit jaar.

Het kabinet van nu verplaatst de problemen tot verbetering van het onderwijs tot na de verkiezingen in 2021.

Bij de opkomst van de 2de stakingsdag op de Bossche Parade was dan ook minder belangstelling dan men had verwacht, ruim 600 leraren lieten hun stem horen, terwijl de organisatie er ruim 1500 had verwacht.

Ondanks de lage opkomst konden de juffen en de meesters hun mening uitten op het podium over dit politiek beleid van dit kabinet.

Enkele muzikale optredens zorgden er voor dat het toch nog een sfeervolle actie dag werd.

Foto’s : Arie van de Dungen