Rosmalen (’s Hertogenbosch): Een zeer goed bezette theaterzaal van De Kentering in Zandhazendurp heeft zondag 10 februari genoten van een zeer afwisselende Tonpraotavond. Vooraf gegaan door De Peelknijnen uit Volkel kwam Prins Dirk d’n Urste en Adjudant Ton met de grote Garde de zaal binnen en mocht als eerste handeling Piet van der Velden de Gouden Zandhaas opspelden voor hetgeen Piet voor het Zandhazendurps carnaval heeft gedaan als lid van de Raad van XI en Ut Neij Clubke.

Na een prachtige dans van de Dansmariekes waren de tonpraoters aan de beurt en Jeugdprins Bas d’n Urste bracht als ‘Gekke Henkie’ een prachtige buut en wist zelfs de hele zaal van de stoelen te krijgen.
Hans Eijkemans bracht op zijn welbekende humoristische wijze zijn buut als pelgrim in een mitlife crisis.

Toen was het de beurt aan drie praoters van buiten Zandhazendurp en Erik Mulder deelde zijn belevenissen in het bejaardencentrum met de zaal en als deelnemer aan de Brabantse Kampioenschappen ging hem dat zeer goed af.

Freddy van den Elzen moest het hebben van zijn mimiek en speelde dat op een prachtige wijze uit met het publiek. Hans Keers was als laatste aan de beurt en was een waardige praoter om deze avond af te sluiten. Met zijn tekst en woordspelingen over alles wat met vis te maken had, bezorgde hij de volle zaal veel amusante momenten. Al met al zijn de lachspieren weer flink los gemaakt.

Uiteraard werd deze Tonpraotavond ook afgesloten met het Rosmalens Volkslied en kan de organisatie van deze avond: de leden van Trug Nor Vruuger, terecht terugkijken op een zeer gezellige geslaagde avond.

Tekst en foto’s Ted van der Loo