Voor de 24ste keer werd dinsdag tegen 24.00 uur afscheid genomen van Hannus en Hanneke die hoogst persoonlijk aanwezig waren om te zien hoe het afscheid van carnaval voor de eerste keer in de Kentering werd gehouden.
De aanmoedigingsprijs werd dit jaar toegekend aan de loopgroep ‘De Raddreijers’ vanwege hun deelname aan de scholenoptocht op vrijdag,
de kinderoptocht op zaterdag en de grote optocht op zondag.De clubkesprijs ging naar HEDDE FF voor hun geweldige inzet tijdens de carnavalsdagen, omdat ze bij elke carnavalsactiviteit overduidelijk waren geweest en volgens Prins Dirk d’n Urste op maandag zo duidelijk dat ze het in Oeteldonk konden horen.Door ceremoniemeester Rein werd medegedeeld dat de voorzitter van De Stichting Vrienden van het Rosmalens Carnaval, Patrick van Pinxteren, na dat dit seizoen afscheid gaat nemen.Voordat het Rosmalens Volkslied werd gespeeld door CC De Kepkes met zang van Sjef van Creij, werd bekend gemaakt onder welk thema het 55ste carnaval gevierd gaat worden in 2020, waarna afscheid werd genomen door en van de Prins en zijn Adjudant.Thema voor 2020 is: ” 55 Jaor gelukkig mé mekaor “.Tekst en foto’s Ted van der Loo