Afgelopen weekend, zaterdag 30 en zondag 31 maart werd het Nederlands Kampioenschap Lifesaving voor teams gehouden in het Vrijburgbad in Vlissingen. Tijdens deze team wedstrijd worden estafettes met zwemvliezen, rescuetubes, duikringen, reddingspoppen, hindernissen en reddingstouwen waarbij techniek en snelheid samengepakt worden. De teams die de combinatie het beste onder de knie hebben behalen uiteindelijk de beste resultaten.
Iedere categorie streed om het Nederlands Kampioenschap.

De ploegen waren erg aan elkaar gewaagd waarbij voor iedere meter geknokt moest worden en pas in de laatste meters uitgemaakt werd wie dat als eerste zou aantikken, niet alleen volop spektakel voor de zwemmers maar ook voor het meegereisde publiek die letterlijk en figuurlijk op het puntje van hun stoel gingen zitten om alles goed mee te krijgen.
Naast techniek en snelheid moet er ook geconcentreerd en secuur worden gezwommen binnen de lifesaving sport, een klein foutje is in z’n strijd fataal. Gelukkig wisten de Rosmalense ploegen hun hoofd koel te houden en veelal als winnaar uit de bus te komen in de series.
De line-throw is een apart klassement van het NK waarbij 2 teamleden aan het onderdeel deelnemen. Bij dit onderdeel ligt er 1 “slachtoffer” in het water en legt het reddingstouw klaar.
De redder staat op de kant en moet na het startsignaal zo snel mogelijk het touw inhalen en naar het slachtoffer toegooien.

Wanneer er raak wordt gegooid pakt het slachtoffer het touw en wordt door de redder binnengehaald.
Hiervoor heb je maximaal 45 seconden de tijd. Meestal gaat het bij dit onderdeel om honderdsten van seconden.
Dit jaar zijn de aspiranten jongens C Rosmalen 1 met een ruime voorsprong Nederlands Kampioen geworden!!

Ook de aspiranten meisjes D wisten het podium te behalen, zij eindigden op een 3e plaats.

Ook bij de Line-throw was Rosmalen succesvol. Aspiranten D meisjes 1 wisten het slachtoffer het snelst binnen te halen.
Op dit onderdeel werden zij Nederlands Kampioen en gingen naar huis met een gouden medaille.

De coaches en trainers van Redding Brigade Rosmalen zijn ontzettend tevreden met de behaalde resultaten van afgelopen weekend.