Zaterdag werd bij het monument van het Welsh Regiment in Pontypridd het bevrijdingsvuur ontstoken in het bijzijn van een Bossche delegatie waaronder burgemeester Jack Mikkers.

De vlam blijft tot eind oktober branden in de Sint Jan. Dit jaar is het 75 jaar geleden dat Den Bosch door de troepen van het 43ste Welsh regiment uit Wales werd bevrijd.

Na een verwelkoming in het stadhuis van een twintigtal ambtelijke wielrenners, die vorige week maandag waren vertrokken naar Wales een rit van ruim 600 km, uit eerbetoon voor de bevrijders ging het richting St. Jan.

Na enkele toespraken door o.a. Jan de Wit, burgemeester Jack Mikkers en plebaan Vincent Blom, ging onder muzikale begeleiding van De Stadspijpers de groep samen met kinderburgemeester Florien Sleutjes naar de St. Jan waar het vuur werd geplaatst.

Tekst en foto’s: Arie van de Dungen