Afgelopen weken zijn FCC Nuland en de organisatie van de BMX World Cup op Papendal achter de schermen erg druk geweest om een leuke verrassing te organiseren voor leden van FCC Nuland.
Dave vd Burg en Kevin vd Groenendaal kwamen 20 kids-kaarten aanbieden voor de BMX World Cup op Papendal welke wordt verreden op 11 & 12 mei 2019.
Dave vd Burg uit Heesch en Kevin vd Groenendaal uit Vught komen beide uit voor FCC Nuland en rijden bij de Nationale selectie welke sinds dit jaar wordt geleid door Raymond van der Biezen uit Heesch.
Dave en Kevin hebben tot enkele jaren geleden nog wekelijks getraind op de BMX baan van FCC Nuland aan de Coppensdijk te Vinkel.
Dave heeft in 2018 bewezen dat hij een serieuze kandidaat is voor de Olympische Spelen in Tokyo van 2020, want hij werd zeer knap 8e van de wereld.
Daarnaast wist hij tijdens de eerste Europese wedstrijd in Verona knap 2x de finale te bereiken met een schitterende 2e plaats.
2 weken geleden wist hij de 1e internationale Top Competitie in Venlo te winnen.

Kevin “The Bullit” Groenendaal is 2e jaars Elite Men rijder en heeft sterke jaren achter de rug als Junior Men.

Inmiddels schuift hij wedstrijd voor wedstrijd een plaatsje op en zal de concurrentie serieus rekening met hem moeten gaan houden de komende jaren.

Helaas is Kevin 2 weken geleden gevallen in Venlo en ongelukkig neer gekomen waardoor hij een zware knie blessure heeft opgelopen waar hij nog maanden van moet revalideren.

Hierdoor ontbrak Kevin helaas vanavond bij FCC Nuland.
Nadat de training/warming-up was begonnen voor de kinderen kwam Dave stilletjes de baan op gereden en liet al wat van zijn kunsten zien op de baan, en dit bleef natuurlijk niet ongezien door de kinderen.
Nadat Dave was aangekomen bij de groep stelde hij zich voor en test de kennis van de kleine BMX’ers.
Op de vraag of de kinderen Dave wilde zien fietsen tijdens de BMX World Cup op Papendal werd er natuurlijk volmondig “JAAA” geantwoord.
Dave overhandigt een Cheque met 20 kids-kaarten aan FCC Nuland welke verdeeld mogen worden onder de leden.

Na het overhandigen van de cheque was er natuurlijk nog tijd om samen met Dave een startje, sprongetje te maken.
En zelfs aan het einde van de training nog een handtekening en foto proberen te scoren.

Tekst: Mark de Veer Bestuurslid FCC Nuland www.fccnuland.nl

Foto’s: Karel Goossens